Site logo

Politiet med ny indsats mod uopmærksomme bilister

I uge 46 (14. – 20. november, 2022) er det om at være ekstra opmærksom, når du sætter dig bag rattet i din bil. Politiet kører nemlig sammen med Rådet for Sikker Trafik, særlig kampagne med fokus på opmærksomhed i trafikken, eller mangel på samme.

Hvis du har tendens til lige at lade blikket falde på dit smartwatch eller på telefonen under kørslen, er det en god idé lige at prøve at afstå fristelsen i den kommende tid. Det er særligt brugen af håndholdte enheder, navnlig telefoner, som politiet ønsker at slå ned på.

Samtidig med politiet indsats, lancerer Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension en kampagne i 53 kommuner landet over, med hensigt at oplyse om konsekvenserne ved uopmærksomhed i trafikken.

Fra januar til oktober i år er der allerede uddelt næsten 19.000 klip i kørekortet til bilister der brugte håndholdte mobiler bag rattet.

Modstridende udmeldinger blandt bilisterne

Researchinstituttet Wilke har på vegne af Rådet for Sikker Trafik og Forsikring og Pension, gennemført en undersøgelse blandt danske bilister, der giver indblik i vores adfærd og holdning til brugen af håndholdte enheder under kørsel.

Undersøgelsen viste, at hele 91% af de adspurgte mente, at det var forkert at taste på telefonen under kørsel. Paradoksalt nok, svarede blot 74% at de aldrig gjorde det, og 16% svarede, at de kun sjældent gjorde det.