Betinget frakendt

Kursusmuligheder:

  1. Weekendkurser
  2. Aften- og eftermiddag.
  3. Flexteori
  4. Enetimer
  5. Ta' et mc-kørekort (f.eks.)

 Tilmelding

Hvad er en betinget frakendelse?

En frakendelse af førerretten der er underlagt en prøvetid på 3 år. For at beholde kørekortet skal man bestå en teori- og køreprøve inden for 90 dage. Gebyret til Borgerservice er kr. 890.- een gang i alt. Dumper man skal det betales igen uanset det kun er den ene prøve der dumpes.

Da frakendelsen er betinget betyder det at du ikke må få 3 klip eller en dom der giver en betinget frakendelse igen inden for de 3 år. får du 3 klip eller en ny dom vil kørekortet blive frakendt helt, altså ubetinget. De 2 domme bliver så lagt sammen til normalt 1 år uden kørekort. Alle dine kategorier frakendes på een gang så du beholder altså ikk' kørekortet til lastbil bare fordi det var en personbil du kørte for stærkt med :-)

Vend noget negativt:

Hvis du mangler et motorcykelkørekort eller lastbilskørekort kan du udvide dit nuværende kort med endnu en kategori, og så vil teori- og køreprøven for den nye kategori blive din kontrollerende prøve. Ergo vender man noget negativt til noget positivt og meromkostningen er som regel ca. kr. 7000.-

Du skal dog gå i gang med det samme da politiet ikke bare forlænger og forlænger fristen bare fordi du snøvler dig gennem en udvidelse.
 Se mere om MC-kortet her.

Hvad skal jeg foretage mig?

Du skal selv melde dig til en teori- og køreprøve, en såkaldt "Kontrollerende prøve" inden for et tidskrav på 6 mdr.

Ved afholdelse af teori- og køreprøven bliver du bedt om at aflevere kortet. Består du vil du få det tilbage. Består du ikke vil du først få det tilbage når BÅDE teori- og køreprøve er bestået.

Med andre ord er det dobbelt ærgerligt når teoriprøven dumpes da der må beregnes ventetid på begge prøver. Ofte er det 2 x 3 uger eller længere.

Hvis du kører uden kørekortet (førerret) koster det kr. 7000.- første gang og fra 3. gang vil køretøjet tilfalde staten ved konfiskation :-(

Ventetid på prøver:

Ventetiden kan varierer fra måned til måned, alt efter politiets belastning og besparelser. Især på Sjælland er ventetiden i spidsbelastning oppe på 1-2-3 mdr. pr. prøve. Almindeligt er ventetiden fra nogle få dage til 1 måned pr. prøve. 

Køreprøven kan først bestilles når teori er bestået, så dumper man en teoriprøve kan der gå ganske lang tid i alt før kortet er hjemme igen !!

Hvordan forbereder jeg mig?

Der er ingen krav til forberedelse inden teori- og køreprøven udover du skal stille med en godkendt skolevogn med ekstra pedaler og spejle ved køreprøven. Er man fornuftig tager man selvfølgeligt kravet seriøst.

I Danmark dumper i snit 28% teori og ca. 32% køreprøverne. I København er det over 50% der dumper køreprøven.

Teori:

Gå ind på nettet på nogle af af siderne med prøvetræning. Test dig selv på et par prøver. Læs derefter på reglerne på nettet eller køb en teoribog, f.eks. "Køreklar". 

Efter nogle prøver vil de fleste desværre bruge "Gætte"-princippet på de efterfølgende prøver. De rigtige teoriprøver er nøje konstrueret for at skille "Gætterne" fra dem der har forstået stoffet i detaljer. Mange har Derfor ender det ofte med flere fejl end de lovpligtige 5 fejlbilleder. Vil du vil spille på de mere sikre heste, bør du derfor gøre brug af en kørelærers erfarringer og uddannelse. Vi anbefaler et weekendkursus da det er et godt skub fremad med prøvetræning og repetition af vigtige love, regler og faremuligheder i trafikken.

Kørsel:

Her er som sagt ikke krav om køretimer inden prøven men vi anbefaler klart minimum en dobbeltlektion nogle dage inden prøven for at pudse formen af. Det betyder teknisk gennemgang af bremser, lygter dæk osv. som er med i teknikkontrollen ved prøven. Så kører vi en tur og tager fat i kravet om flittigt orienteringer over skulderen og alm. regler for kørsel samt vigepligter (især højrevigepligt) og 3-punktsvending og parallelparkering.

Der er ingen tvivl om rutinerede yngre bilister kan klare sig med et par timer, hvorimod både 10 og 20 timer forslår som en skrædder i he…… når kørekortet er over 50 år gammelt og prøven lige så gammel…..

Papirarbejde:
Fra politiet sendes efter dommen et brev med tidskravet for teori- og køreprøven. Gem dette brev da det skal bruges efter vi har oprettet dig i bookingsystemet hos Borgerservice. Hos køreskolen laves en ansøgning (formular p23) og brev fra politiet og ansøgning afleveres hos Borgerservice så lærer/elev godkendes sammen. Når ansøgning/lærer er godkendt sammen kan vi bestille teoriprøven. Når teori er bestået kan vi bestille køreprøven.

Ved hver prøve skal ansøgning og kørekort medbringes. Dumper man en prøve så kørekortet inddrages skal der sættes et billede på ansøgningen til et nyt kørekort...

Udgifter:

Der er ikke undervisningspligt, men vi anbefaler du ofre følgende:

  1. Gebyr til Staten for at gå op: kr. 890.- der dækker statens udgifter til afviklingen af prøverne. (obligatorisk)
  2. Et weekendkursus til kr. 3500.- her medfølger materialer til træning og mulighed for ubegrænset møde på alle hold.

Weekendkurset dækker ud over teori:

  1. I skolevognen 2 lektioner et par dage inden prøven.
  2. Afvikling af prøven med en enkelt lektion som opvarmning inden prøven. 

I alt til skolen kr. 4390.-

 Tilmelding


© Søren Klausen 2018, mail@bilskolen.dk, Tlf 40 51 42 42, DanskeBank 3409-0005885078, BEMÆRK: Der tages højde for fejl her på siderne ! - Ring ved tvivl !